RIZIV

Wat is een RIZIV Polis?

De RIZIV Polis, ook wel bekend als de "RIZIV-conventie", is een collectieve verzekering die specifiek is ontworpen voor zorgverleners, zoals artsen, tandartsen, apothekers, kinesitherapeuten en andere medische beroepen. Het is een initiatief van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) in België, dat tot doel heeft de sociale bescherming van zorgprofessionals te versterken.

Bescherming bij arbeidsongeschiktheid

Een van de belangrijkste voordelen van de RIZIV Polis is de bescherming bij arbeidsongeschiktheid. Als zorgverlener loop je het risico om tijdens je carrière geconfronteerd te worden met gezondheidsproblemen waardoor je tijdelijk of zelfs permanent niet kunt werken. In dergelijke gevallen voorziet de RIZIV Polis in een uitkering, waardoor je een inkomen behoudt en je financiële zorgen worden verlicht.

Terugbetaling van leningen

De RIZIV Polis biedt ook een terugbetaling van leningen in geval van arbeidsongeschiktheid. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het aflossen van je lopende leningen tijdens een periode van inactiviteit door ziekte of ongeval.

Pensioenopbouw

Een ander belangrijk aspect van de RIZIV Polis is de pensioenopbouw. Als zorgverlener geniet je via deze polis van een aanvullend pensioen, bovenop je wettelijk pensioen. Dit helpt je om na je actieve loopbaan van een comfortabel pensioen te genieten en je levensstandaard te behouden.

Collectieve voordelen

De RIZIV Polis is een collectieve verzekering die wordt aangeboden aan alle aangesloten zorgverleners. Hierdoor kunnen gunstige voorwaarden worden onderhandeld en profiteer je als individuele zorgprofessional van voordelige premies en uitstekende dekkingen.

Vraag een offerte